Tuesday, January 20, 2009

macskásember avagy ... de ki az a macskásember?

néha azt gondolom, hogy a macskák mindent tudnak. néha meg azt, hogy fogalmuk sincs semmiről. most, ahogy jobban elnézem az éppen mellettem ülő macskámat asszem az utóbbi meglátásomat tartom helytállónak.

valahol, valamikor ezt olvastam: ha a macskák szemébe nézel a végtelennel találod magad szemben. hát...én kb 20 éve folyamatosan belenézek de semmit nem látok. Ha ez lenne a végtelen, azt nagyon sajnálnám.

1 macskának 9 élete van mondják. az egyik macskánkat nagyon komoly sérüléssel vittük kórházba. az orvosa szerint valószínűleg egy autó volt. egy nagyon komoly műtétet kellett rajta végezni, ami látszólag minket sokkal jobban megviselt, mint őt magát. az egyik hajnalban arra lettünk figyelmesek, hogy a macska kifutott a lakásból és ráfújt a kukásautóra. Remélem nem kell még 8 kukásautónak elütnie, hogy elhagyja a földi életét.

egyszer azt olvastam bunuel naplójában, hogy imád aludni, mert rendszerint nagyon szűrreális álmai vannak, amit kívállóan be tud építeni a filmterveibe. azt nem tudhatom, hogy a macskák mit álmodhatnak de legtöbbször valami aktuális ennivalóhoz lehet köze az ügynek. Reszket a bajszuk, nyammognak, a farkukat mozgatják, mintha madárra vadásznának, de néha a lábuk is beleremeg, mintha ugrásra készen állnának. időnként szívesen elbeszélgetnék velük arról, hogy mi nyomja a lelküket. de ők általában csak azt válaszolják erre, hogy krrrrr-krrrrr. És mit szólna ehhez bunuel, ha felkelne sírjából és már a napi sajtón is átrágta magát?

No comments:

Post a Comment